Domaće proizvode malih lokalnih proizvođača odsada možete platiti i kriptovalutama!

Iva Kvakić | 03.06.2019.
Wide 61921744 1700015740101132 6013309902116618240 o

Ubrzo nakon što smo lansirali našu prvu Internet trgovinu u kojoj domaće proizvode možete kupiti direktno od malih lokalnih proizvođača, bez posrednika, najavljuju još jednu u nizu inovacija.

Od sada proizvode na našem webshopu možete platiti i putem nekoliko poznatih kriptovaluta. 

Bitcoin, Ether, Ripple, Lumen i Eos, a cijeli proces je potpuno siguran i za kupce i zaprodavače koji zaradu primaju u kunama. Platformu za procesing plaćanja u kripto valutama PayCek razvio je tim iz najveće hrvatske mjenjačnice kriptovaluta, tvrtka Electrocoin, koja je također naš član.

Snaga ZEF-a upravo je u sinergiji inovativnih proizvoda i usluga naših članova, pa je tako implementacija procesing platforme našeg člana Electrocoina za plaćanje kripto valutama, logični nastavak razvoja i inovacija prvog hrvatskog zadružnog webshopa.

U sljedećem koraku integrirat ćemo i mogućnost plaćanja prvom hrvatskom lokalnom zadružnom valutom, ZEF kunom. 

ZEF webshop prvi je projekt u Hrvatskoj kojem je cilj ponuditi online prisustvo malim, lokalnim, proizvođačima te promovirati model tzv. kratkih lanaca opskrbe koji eliminiraju posrednike između proizvođača i kupaca. Korištenjem kratkih lanaca opskrbe, lokalnim proizvođačima ostaje veći udio dodane vrijednosti proizvoda te se osnažuje lokalna ekonomija koja omogućava održivost bavljenja poljoprivredom i opstojnost malih poduzeća, obrta i poljoprivrednih gospodarstava.

Ovaj jedinstveni projekt danas okuplja više od petnaest malih proizvođača, a na webshopu možete kupiti,između ostalog, ekološke lješnjake, kupine ili aroniju, vrhunska bijela vina i kupinovo vino, čašice za kućni uzgoj biljaka, ekološke ručno oslikane svilene marame, eterična i aromatična ulja, proizvode mljekare u vlasništvu malih proizvođača, domaći med, pekmeze i brojne druge proizvode, a svaka kuna koju potrošite na webshopu ide u ruke proizvođačima.
Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznaj više
Prijava

Za pristup korisničkom sučelju morate prihvatiti cookie!