Obilježili smo 5. obljetnicu našeg rada

Andrea Bekić | 29.04.2019.
Wide dsc 2201
U subotu 27. travnja, uz svečanu skupštinu koja se održala u poslijepodnevnim satima,  u prostorima našeg člana, hotela Palace, te uz večernje druženja sa članovima i prijateljima, obilježili smo petu obljetnicu našeg rada.  

ZEF se u pet godina od svog osnutka prometnuo u jednog od hrvatskih lidera kada je u pitanju inovativno poslovanje - razvijamo prvu etičnu banku u Hrvatskoj, prvu opskrbu zelenom energijom, prvu zadrugarsku lokalnu valutu - dok smo istovremeno premrežili Hrvatsku, narasli 13 puta u broju članova, okupili poduzeća, organizacije i građane koji žele aktivno raditi na izgradnji infrastrukture koja će stvarati dobru ekonomiju na dobrobit svih građana u svim dijelovima Hrvatske. 
Osim toga, u tom periodu izgradili smo i stekli znanja u cijelom nizu područja koja samo sada spremni implementirati, prenositi na svoje članove i dalje širiti kako bi osigurali inkluzivan, društveno pravedan i okolišno odgovoran razvoj po uzoru na najbolje svjetske prakse.

Svojim dosadašnjim radom pokazali smo da smo organizacija koja ima konkretna gospodarska rješenja za najkompleksnije probleme s kojima se Hrvatska danas suočava te smo sigurni da ćemo u sljedećih 5 godina prerasti u jednog od ključnih gospodarskih aktera u Hrvatskoj koji je u stanju postaviti novu paradigmu društvenog i gospodarskog razvoja.

Na održanoj 15. predstavničkoj Skupštini usvojen je godišnji izvještaj Zadruge, izabrani novi predstavnici i predstavnice, te je prezentiran napredak projekta licenciranja prve hrvatske etične banke.
U lipnju prošle godine skupština je donijela odluku o predaji novog zahtjeva za licencu, te je ubrzo nakon te odluke oformljen novi, prošireni stručni tim s bankarskim iskustvom kojeg, uz interne pravnike prate i vanjski odvjetnički uredi specijalizirani za bankarstvo. Potpisan je i partnerski sporazum s jednom od top 4 revizorske kuće u svijetu - PwC, kako bi Zadruga osigurala da će dokumentacija za predaju sljedećeg zahtjeva HNB-u biti besprijekorna.

Veliko HVALA svim našim članovima i prijateljima na podršci koju pružaju te vjerujemo u nastavak kvalitete našeg zajedničkog rada i cijelog niza novih uspješnih projekata! 

Galeriju slika s našeg druženja pogledajte u nastavku:

Pogledajte foto galeriju
Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznaj više
Prijava

Za pristup korisničkom sučelju morate prihvatiti cookie!