Održan radni sastanak s članovima mreže budućih ECG konzultanata

zef | 25.10.2021.
Wide 20211014 162015
Iza nas je prvi radni sastanak svih članova koji su prošli edukaciju za ECG konzultante u sklopu projekta eECONOMIJA.

Radni sastanak novog projektnog tima s članovima mreže budućih ECG konzultanata održan je 14. listopada 2021. u prostorima ZEF-a, okupivši prvi put sve članove koji su se educirali na ECG seminarima u sklopu projekta eECONOMIJA u svibnju i srpnju. Na sastanku se raspravljalo o potencijalima buduće suradnje te se razrađivao  poslovni model ECG mreže konzultanata u Hrvatskoj. Bilo nam je iznimno drago čuti da su članovi bili oduševljeni provedenom edukacijom i da interes za daljnjim radom i suradnjom ne jenjava. U tom duhu, dogovoren je i idući sastanak na kojem će se razraditi prvi konkretni koraci kako bi ZEF uslugu ECG mjerenja društvenog poduzetništva uspješno plasirao na tržište.

Projekt eECONOMIJA, koji ZEF provodi sa Zelenom mrežom aktivističkih grupa (ZMAG) kao partnerom, ima za cilj, u svrhu izrade nefinancijskih izvještaja za postojeće, ali i buduće zakonske obveznike, na tržištu ponuditi uslugu mjerenja i praćenja društvenog utjecaja putem postojeće metodologije Economy for the Common Good (ECG), prepoznate od strane EU. Kroz projekt se ojačavaju kapaciteti zaposlenika Zadruge i ZMAG-a, ali i drugih korisnika za usluge mjerenja i praćenja društvenog utjecaja te se provodi kampanja podizanja svijesti o mjerenju društvenog utjecaja s ciljem da se značajno poveća broj društvenih i tradicionalnih poduzetnika koji kvantificiraju svoj društveni utjecaj. Mjerenje društvenog utjecaja istovremeno ne samo da jača kapacitete poduzetnika, već pozitivno utječe i na uklanjanje drugih barijera poput otežanog pristupa financiranju i nedostatka vidljivosti i prepoznatljivosti društvenih poduzetnika u javnosti. 

Projekt je sufinanciran kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda, a provode ga Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz poziv Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.

Više o EU fondovima na www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.
*Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Zadruge za etično financiranje.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznaj više
Prijava

Za pristup korisničkom sučelju morate prihvatiti cookie!