Suradnja između članova ZEF-a

Andrea Bekić | 24.04.2018.
Wide dobi

Razmjena ideja i ostvarivanje zajedničkih aktivnosti unutar Zadruge za etično financiranje od velike je važnosti za naše članove jer upravo njihovim inicijativama započinje svaka priča.

 

Svaka organizacija u članstvu ZEF-a ovisno o djelatnosti kojom se bavi bira kojoj se sekciji želi pridružiti, odnosno unutar koje sekcije ZEF-a će se povezivati s drugim članovima. U ZEF-u postoji 13 sekcija:

 

1) Poljoprivreda i proizvodnja prehrambenih proizvoda i pića

2) Ostala prerađivačka industrija

3) Obnovljivi izvori energije i zaštita okoliša

4) Trgovina na veliko i malo

5) Turizam i ugostiteljstvo

6) Informacijsko komunikacijske tehnologiji

7) Stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti

8) Obrazovanje

9) Ostale uslužne djelatnosti

10) Sport i kultura

11) Zaštita i promicanje ljudskih prava

12) Sekcija graditeljstva i prostornog planiranja

13) Žene poduzetnice

 

Neke od njih već aktivno djeluju, a u nekima se suradnja postupno razvija i širi.

Svrha sekcija je poticanje članova na međusobnu suradnju i uključivanje u rad Zadruge, pa tako i u stvaranje opće politike poslovanja ZEF-a i same buduće etične banke.

Članovi unutar sekcije samostalno organiziraju svoju suradnju primjenjujući zadružno načelo „jedan član, jedan glas”. Aktivne sekcije imaju potencijal za stvaranje novih poslovnih prilika i prihoda za članove, čime doprinose unaprjeđenju poslovanja članova. Također mogu dovesti do novih suradnji i tako dati doprinos ne samo boljem poslovanjanju članova, već i razvoju dobre ekonomije u Hrvatskoj. 

 

Osim suradnje unutar sekcija, važno je naglasiti mogućnost suradnje jedne sekcije s ostalim sekcijama, recimo sekcije poljoprivrede i proizvodnja prehrambenih proizvoda i pića sa sekcijom ugostiteljstva i turizma. Međusobnom razmjenom dobara pridonosi se rastu i razvoju obje djelatnosti.

Ovako u ZEF-u nastojimo pomoći razvoju organizacija, ali ujedno i samog ZEF-a. Umrežavanjem i razmjenom, širenjem iskustava i znanja, poticanjem grupnog rada i pomaganjem, pridonosimo stvaranju snažnije i kvalitetnije strukture Zadruge.
Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznaj više
Prijava

Za pristup korisničkom sučelju morate prihvatiti cookie!