Predstavili smo ZEF na festivalu dizajna PlanD

Iva Kvakić | 02.10.2018.
Wide pland

Foto: Monika Džakić

U petak, 28. rujna 2018. predstavili smo Zadrugu za etično financiranje i projekt prve hrvatske etične banke na međunarodnom festivalu dizajna Plan D: Za korisnike / za ljude - etički pogledi na dizajn.

U sklopu konferencijskog programa predstavljeni su strani i domaći predavači, a cilj je bio potaknuti introspekciju lokalne i globalne dizajnerske prakse iz etičke perspektive, te proširiti shvaćanje i razumijevanje dizajna u širem ekonomskom i društvenom kontekstu.

Po čemu se etična banka razlikuje od standardnih banaka? Kako zadrugarstvo olakšava poslovanje te smanjuje troškove poslovanja? Kako dijeliti zajedničke resurse unutar zadruge? Samo su neka od pitanja na koja smo dali odgovor u sklopu predavanja. Također smo razgovarali o tome kako dizajnerice, umjetničke organizacije, udruge, slobodni umjetnici ili fizičke osobe kao članovi zadruge mogu uspostaviti različite vidove suradnje po zadružnom modelu unutar sekcije za kulturu, ali i s ostalim zadrugarima iz svih grana industrije i društvenih djelatnosti koje posluju prema etičkom principu.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznaj više
Prijava

Za pristup korisničkom sučelju morate prihvatiti cookie!