Small izvje%c5%a1taj

Izvještaj etičnih i alternativnih banaka

Zahvaljujući etičnim bankama  „institucija bankarstva“ vraća se na put prekinut početkom dvadesetog stoljeća, te ponovno postaje instrument razvoja za područje novih društvenih  i ekoloških inicijativa.  Taj put ide u smjeru suprotnom od onoga kojeg su izabrale komercijalne banke, sve više orijentirane na korištenje financijskih poluga za akumuliranje profita, čime doprinose „financijalizaciji“ ekonomije i stvaranju uvjeta za ozbiljne financijske krize, koje stalno utječu na živote milijuna građana.

blog 15.05.2017.
Small agriculture cereal crop 68590

Kako djeluje Platforma za dobru ekonomiju?

Platforma za dobru ekonomiju djeluje kao koordinacija unutar koje se mogu naći brojni ekonomski i poduzetnički modeli koji promiču održiv odnos prema resursima i okolišu te pravedno i solidarno ponašanje prema ljudima, posebno prema osobama i društvenim skupinama u nepovoljnom položaju. Ovu otvorenu platformu čini 13 članica iz cijele Hrvatske, a koordinira je organizacija Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj (CEDRA HR).

blog 21.10.2016.
Small osnivanje zadruge u sloveniji

Zadruga za etično financiranje osniva se i u Sloveniji

Svjesni važnosti društvenog poduzetništva i potrebe za samostalnim osiguravanjem boljih uvjeta u svom poslovnom okruženju, rodila se nakana o osnivanju Zadruge za etično financiranje u Sloveniji: „Dosta smo radili na povezivanju i ponosni smo što smo dosad privukli toliko dobrih ljudi i uspješnih lokalnih priča. Na dosadašnjem putu smo uspjeli dokazati da je mnogo toga moguće ostvariti i bez novca, a naši dosadašnji rezultati i njihov utjecaj na zajednicu pokazali su se respektabilnima“, poručila je Lenka Puh, jedna od osnivačica Zadruge za etično financiranje u Sloveniji.

blog 31.07.2016.
Small agriculture basket beets 533360

Agrifficiency: Program energetske učinkovitosti za poljoprivrednike

Vrlo važan segment djelovanja Zadruge za etično financiranje trenutno je 13 sekcija u koje su podijeljeni članovi Zadruge sa statusom pravne osobe, kao što su obrtnici, tvrtke, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i ostale samostalne djelatnosti. Bitan detalj u toj priči je međusobna suradnja članova i sekcija na zajedničkim projektima koji će dodatno pokrenuti i ubrzati osnivanje etične banke.

blog 04.06.2016.
Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznaj više
Prijava

Za pristup korisničkom sučelju morate prihvatiti cookie!